Author Topic: Un nou update la actualul OS: Windows 8.2  (Read 985 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Alex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1227
  • Karma: +2/-0
  • Gender: Male
  • Nimic nu este intamplator
    • Videochatinfo
Un nou update la actualul OS: Windows 8.2
« on: July 19, 2014, 07:11:01 PM »
Microsoft a incercat sa rezolve o parte dintre problemele reclamate de utilizatori in cazul Windows 8, prin publicarea update-ului gratuit Windows 8.1. In timp ce actualizarea a adus o serie de noutati pentru device-urile dotate cu touchscreen, utilizarea sistemului de operare pe desktop-urile clasice a ramas aproape la fel de greoaie. Windows 9, urmatoarea iteratie a celor de la Microsoft, va ajunge pe piata cel mai probabil spre sfarsitul anului viitor, insa pana atunci s-ar putea ca utilizatorii sa primeasca un nou update la actualul OS: Windows 8.2.

Ce ar putea (re)repara Windows 8.2? Cel mai probabil butonul Start (da, stim, este un subiect enervant) va recapata toate functionalitatile oferite pana la Windows 7.Mai importanta decat meniul Start este regandirea interfetei grafice a sistemului de operare pentru acei utilizatori care nu poseda un sistem cu display tactil si care au, in mod argumentat, destul de multe motive de repros la adresa Windows 8 / 8.1.

Ar fi un pas inteligent din partea Microsoft, dupa cum spun si cei de la Techradar
Solutii pentru interoparabiliatea intre cele doua medii grafice, Modern UI si Desktop exista deja (ModernMix este un exemplu), iar implementarea unei astfel de solutii in sistemul de operare 8.2 ar reprezenta o recastigare a interesului utilizatorilor de computere fara touchscreen pentru Windows.

Nu in ultimul rand, Windows 8.2 ar putea aduce in sfarsit unificarea tuturor aplicatiilor  - WindowsPhone, Windows 8 si Windows RT - intr-un singur magazin de aplicatii. Microsoft vorbeste deja despre acest pas de mai multa vreme, inclusiv despre compatibilitatea intre pachetele software, insa materializarea proiectului pare sa fie destul de dificila.Momentan, sunt doar speculatii pe seama Windows 8.2, update-ul s-ar putea sa nu isi faca aparitia nicioadata, iar Microsoft sa propuna direct Windows 9 (cu plata). Si totusi, daca gigantul ar tine cont de opiniile utilizatorilor (forumurile de specialitate sunt pline de astfel de comentarii) ar putea profita, dupa cum spuneam in randurile de mai sus, pentru a recastiga simpatia multor useri care s-au declarat total nemultumiti de facilitatile Desktop oferite de Windows 8 si chiar si Windows 8.1.

http://www.hit.ro/software/Microsoft-ar-putea-lansa-Windows-8-2-free-inainte-de-Windows-9/2/?VideochatInfo

Un nou update la actualul OS: Windows 8.2
« on: July 19, 2014, 07:11:01 PM »