Author Topic: Microsoft va retrage oficial de pe piata Windows XP  (Read 1088 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online Alex

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1227
  • Karma: +2/-0
  • Gender: Male
  • Nimic nu este intamplator
    • Videochatinfo
Microsoft va retrage oficial de pe piata Windows XP
« on: April 10, 2013, 04:36:35 PM »

Foto: windowsxphelpnow.com
   
High-Tech  Microsoft va retrage oficial de pe piață Windows XP, cea mai populară versiune a Windows, lansată în urmă cu 12 ani, anunță Business Insider.

    Retragerea acestuia nu înseamnă că PC-urile care încă folosesc sistemul de operare nu vor mai funcționa, dar Microsoft nu va mai lansa patch-uri de securitate și update-uri pentru XP. Astfel, dacă hackerii vor dori să pătrundă în sistemul de operare, Windows nu îi va mai putea opri.


Erwin Visser din cadrul Microsoft a anunțat pe blogul Windows instalarea ultimei versiuni a Windows pentru companii nu este obligatorie, acestea putând opta pentru Windows 7.

  Datorită unor aplicații care funcționează bine cu XP dar nu și cu Windows 7 sau 8, un număr mare de calculatoare au în continuare instalată această versiune mai veche. Astfel, Microsoft permite companiilor să instaleze orice versiune de Windows atât timp cât este încă activă.

 Potrivit Net Marketshare, aproximativ 39% din calculatoarele care au acces la internet folosesc Windows XP, în timp ce 45% au instalat sistemul Windows 7 și numai 3% Windows 8.

  Majoritatea calculatoarelor care folosesc XP aparțin firmelor mai mici și pentru a le convinge să upgradeze versiunea sistemului de operare, Microsoft le oferă un discount de 15% pentru Windows 8 și pachetul de programe Office Standard 2013. Această ofertă este valabilă doar dacă sunt achiziționate până pe 30 iunie 2013.


http://www.b1.ro/stiri/high-tech/microsoft-va-retrage-oficial-de-pe-pia-a-windows-xp-53951.html
« Last Edit: April 24, 2018, 01:18:52 PM by Alex »VideochatInfo

Microsoft va retrage oficial de pe piata Windows XP
« on: April 10, 2013, 04:36:35 PM »